Timlact

Daca doriti sa deveniti partenerul nostru va rugam sa ne contactati.

Despre noi

Despre noi

Cine suntem?

Suntem o cooperativă agricolă, a cărei membrii sunt fermieri, crescători de vaci de lapte din județele Timiș și Arad. A fost înființată în anul 2009 sub denumirea de Timlactagro Cooperativa Agricola , iar scopul a fost de a oferi oamenilor lapte și produse lactate al căror gust să-l amintească pe cel de acasă. Denumirea comercială a cooperativei este TIMLACT.
„Ne-am dorit să oferim oamenilor produse al căror gust să-l amintească pe cel de acasă.”

Misiunea noastră

Să aducem bucurie la fiecare masă prin produsele noastre naturale și delicioase.

Obiectivele noastre

 

 • Să oferim clienților noștri produse sănătoase, fără adaosuri, 100% naturale, realizate din lapte de vacă, obținut din fermele proprii;
 • Crearea unui brand românesc și dezvoltarea lui pe piața locală, Floare din Banat;
 • Dezvoltarea sustenabilă a fermelor din comunitatile rurale;
 • Creșterea animalelor cu acces liber la pășune, hrănite cu furaje naturale din producția de pe terenurile proprii;

Cum am început?

Povestea a început în septembrie 2009, atunci când 18 fermieri, persoane fizice și juridice au avut un țel comun, și anume de a lansa pe piață produse sănătoase, de înaltă calitate, obținute doar din lapte, fără adaosuri, prelucrate cât mai aproape de tradițional.

Infiintarea

Septembrie 2009 – August 2010

Obiectivul nostru a fost de a colecta și a vinde laptele produs, în cadrul fermelor membrilor, precum și aprovizionarea cu inputuri.

Ca scop, am avut dezvoltarea fermelor membrilor cooperatori. Ne-am dorit ca achizițiile de inputuri și vânzările laptelui să se facă la prețul obținut, fără adaos, pretul laptelui fiind încasat integral de către fermier.

Efortul este comun. Chetuielile de funcționare și de întreținere a cooperativei sunt suportate de către membrii cooperatori, care plătesc o cotizație egală, stabilită periodic, în funcție de necesitățile cooperativei.

Grup de producători

August 2010 – Septembrie 2015

Luna august a anului 2010 a adus cooperativei statutul de Grup de Producători pentru grupa de produse «lapte și produse lactate» în conformitate cu prevederile O.G. nr. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor şi organizaţiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice;î

În anul 2011 s-a accesat prin programul FEADR: Măsura 142: „Înființarea grupurilor de producători”;

Astfel, pe parcursul celor 5 ani de activitate, cooperativa a beneficiat de un ajutor financiar nerambursabil, în valoare de 1.295.743 lei, dintr-o valoare a producției comercializate de 46.113.011 lei.

Investiții

Octombrie 2015 – Februarie 2018

Cu fondurile obținute prin proiect, a fost achiziționat un spațiu (o hală neterminată și terenul aferent), cu scopul de a-l transforma într-o unitate de procesare a laptelui cu o capacitate de 10.000 l/zi, în localitatea Bucovăț (8.5 km de Timișoara).

Pentru a realiza fabrica dorită, cooperativa a contractat un credit de investiții, rambursat din fonduri proprii.

Au fost achiziționate utilajele necesare liniei de procesare, precum și o cisternă pentru colectarea laptelui și cinci auto-utilare frigorifice.

Au fost investiți în total 2.615.000 lei.

Procesarea laptelui

Februarie 2018 – Prezent

Începând cu februarie 2018, fabrica a început producția cașcavalului maturat simplu, cu diferite arome și a cașcavalului afumat.

În luna aprilie s-a început producția de lactate proaspete, iar în prezent se produc următoarele produse lactate, sub marca înregistrată OSIM „Floare din Banat” :

 • lapte pasteurizat;
 • iaurt;
 • brânză dulce, cas;
 • sana, lapte bătut și kefir;
 • telemea;
 • cașcaval, mozzarella, caciotta;
 • unt și smântână;

Unde am ajuns în prezent?

Cooperativa este formată din 24 de membri, care dețin peste 4.650 de vaci de lapte și tineret bovin.

Distribuim produsele noastre la peste 450 de magazine, restaurante, patiserii si cofetarii din Timis , Arad si Caras Severin.

Productia de lapte este de 700.000 litri pe luna, din care o parte procesam in propria fabrica.

Conducerea executivă a Cooperativei

Hotărârile privind modul de organizare al cooperativei se iau în A.G.A., al cărei for decizional este consiliul de administrație, format din șapte membri, aleși dintre asociați, pe o perioadă de patru ani.

Conducerea executivă a Cooperativei Timlactagro este formată din 4 persoane. În sarcina lor cade planificarea și organizarea întregii activități, conform strategiilor stabilite de A.G.A.

Adriana Szekely

Presedinte

Florin Mihai

Director productie

Marta Cristian

Director comercial

Giorgina Cziszter

Director economic

Personalul echipei

În vederea desfășurării acestor activități, cooperativa este compusă din: Manager de producție, Manager de vânzări și Manager economic, care coordonează activitatea celor 22 angajați: ingineri tehnologi produse lactate, preparatori produse lactate, agenți vânzări, personal facturare – livrare și șoferi distribuitori.

Echipa este completată de un contabil și doi ingineri zootehniști.

Ce asigură succesul cooperativei?

Produse naturale

Sănătatea este cea mai importantă. Ne-am unit forțele și am alocat toate resursele necesare pentru a crea produse lactate sănătoase, naturale, realizae doar din lapte, fără adaosuri. Prelucrarea acestora se face cât mai aproape de tradițional, pentru ca laptele să-și păstreze toate calitățile.

Rețete tradiționale

Prețuim tradiția. Ne dorim să păstrăm vie tradiția românească de-a lungul anilor, iar acest lucru se reflectă și în rețetele produselor noastre. Le facem „ca la mama acasă”.

Creșterea vacilor

Respectăm vacile noastre, care ne oferă laptele sănătos, plin de nutrienți, care ajunge pe mesele voastre. Le creștem într-un mediu igienic și sănătos și ne pasă de bunăstarea lor. Datorită lor, produsele noastre sunt de calitate.

Implicare în comunitate

Ne dedicăm comunității locale și considerăm că este important să contribuim la dezvoltarea acesteia. Încurajăm oamenii să consume produse locale, proaspete, realizate la doi pași de ei.